Olin pääsykokeissa reilun 3h ajomatkan päässä Helsingistä. Yövyttiin pesueen kanssa paikallisessa hotellissa(joka olikin varmaan se ainoa hotelli). Hotellista voisi kertoa ihan oman tarinansa niin koruton se paikka oli. No hyvä, että kuitenkin oli katto pään päällä ja lapsilla lämmin.

Pääsykokeet olikin sitten aikamoinen elämys minulle joka on ehkä ja aika sisäsiisti ja ihan pikkuisen hienohelma. Mulla olisi kyllä päiväkulunut ihan hiljaa naureskellessa (itsekseni tietysti, osaan kuitenkin edes hieman käyttäytyä) ja ihmetellessä, että eikö tosiaan Helsingin ulkopuolella ole vaatekauppoja? Voi ette usko minkälaista porukkaa! Varmasti mukavia ja läpä läpä, mutta kyllä nyt jokaisen pitäisi tietää vaikka asuukin jumalan seläntakana, että ei siltikään tarvitse näyttää ihan puskajussille tai saatika työntää paksuja tennissukkia ihan suht hyvännäkösiin kesälipokkaisiin!

Mutta kylläpä Helsingin flikaltakin hymy hyytyi kun sai psykologisen testin paperit käteen. Aivot oli yhtä mössöä enkä saanut mitään järkevää ajatusta. Tärisin ja hikoilin ja rukoilin jumalaa. Luulenpa että yli vuosi käyttämättä aivojaan on tehnyt tehtävänsä. Ei taida koulupaikkaa tippua. Olisi ehkä pitänyt sittenkin käyttää vaatekaupoissa käyttämäni aika viisaammin opiskelemalla. Tai olla arvostelematta muita koska jokainen "heistä" selviytyi kokeesta paremmin kuin minä. Tai ehkäpä ne tennissukat olikin onnensukat. Mene ja tiedä.